martes, 21 de enero de 2014

Contes multimèdia

Al llarg de les darreres sessions de classe (de les quals jo tan sols he pogut assistir a una) tant el nostre grup com el dels meus companys, hem presentat els nostres projectes multimèdia. 

Sincerament, em sembla increible que haguem pogut arribar fins al punt de presentar uns projectes com els que hem aconseguit elaborar. Recordo els primers dies de classe, quan a les sessions pràctiques apreniem a fer coses (que avui dia són bàsiques) amb el powerpoint i ens semblaven complicadíssimes..! després de tants d'anys d'utilitzar aquest programa, aquest curs ha estat quan realment crec que li hem tret suc a les possibilitats que ofereix.

Penso que tots els grups hem fet un gran treball; hem inventat històries originals que a la vegada poden resultar molt interessants i atraents per als infants i que a més a més són estèticament d'una gran qualitat. 

Ja sigui la Dragona que treu foc, el Cubín Cuadrado i la seva família, o Gus el ratolí, totes les històries estan pensades per infants, encara més, per aquells que treballen mitjançant les noves tecnologie, i crec que aconsegueixen la seva finalitat: motivar als nens per aprendre "jugant".

M'agradaria destacar el fet que cada treball és completament diferent a l'altre; cadascun dels grups ha anat per un costat escollint el seu camí a recòrrer i ha inventat una història, uns personatjes, fins i tot unes activitats diferents que hem compartit entre tots, per poder crear un repositori d'eines que ens podran servir el dia de demà, quan ens trobem a dintre de les aules. Cadascun hem treballat uns valors, unes competències, etc. i per tant, entre tots tenim un ventall de recursos més gran que si ens quedèssim aquests treballs per a nosaltres. Per exemple, al conte de Cubín Cuadrado, les activitats estan incloses en el conte, i hi ha que anar superant-les per poder avançar la història; el conte del Ratolí Gus està realitzat en tres idiomes diferents, pel que pot arribar a més nens que els que estan tan sols en una llengua, a més del fet de treballar més extensament les competències lingüístiques; el conte de la Dragona és un conte d'animació que relata una història fantàstica ambientada a l'illa d'Eivissa, que combina fantasia amb realitat i que a més a més dóna caràcter propi als personatges, humanitzant-los amb qualitats pròpies de les persones, que fa que ens identifiquem amb ells i ens motiva per a continuar amb el conte!!

El fet de treballar mitjançant llicències lliures i d'aconseguri que aquests resultèssin atractius ha estat tot un repte. No tots hem seguit el mateix procés: uns hem utilitzat tan sols personatges animats, altres han combinat personatges animats amb fotografíes d'espais reals, i d'altres fins i tot han dissenyat tot el material ells mateixos! sigui com sigui, tots ho hem fet amb la intenció de compartir-ho amb la comunitat educativa i crec que per això hem volgut donar el millor de nosaltres mateixos, ja que són moltes les persones que podran aprofitar aquests materials. 

Crec que no sóc capaç d'extreure aspectes negatius dels treballs que hem presentat (llevat del fet de la gran quantitat de complicacions que dóna el PowerPoint quan decideix que no vol fer allò que hauria de fer..!), ja que estic meravellada amb el què hem aconseguit. Si qualsevol m'ho hagués dit els primers dies de classe, l'hauria pres per boig...

Espero poder veure els contes de les companyes que em falten, però sobretot espero que aquest material pugui acabar a dintre de les aules i ajudar en el procés d'aprenentatge dels infants! Ara que ja ens hem introduït en aquest camp, què millor que continuar creant recursos?




No hay comentarios:

Publicar un comentario